Santerin vuoro Ei se oo nii justiinsa..

Näin määräytyy Suomen lohkosijoitus

Suomi otti tänään nihkeän 3-2 voittomaalikilpailusta saadun voiton Valko-Venäjää vastaan. Suomi nousi lohkossa tasapisteisiin Venäjän kanssa, molemmilla on 14 pistettä. Lohkoa johtaa USA 15 pisteellä. Valko-Venäjälle tappio tietää tällä hetkellä neljättä sijaa 11 pisteellä.

 

Viimeisellä kierroksella ratkotaan lohkossa sijoitukset 1-3 ja 4-5. Sijat neljä ja viisi menevät jakoon lyhyimmällä matematiikalla - jos Valko-Venäjä saa pisteenkin Norjaa vastaan, se sijoittuu lohkon neljänneksi. Näin käy myös silloin, jos Slovakia ei voita USA:a varsinaisella peliajalla. Mikäli Slovakia voittaa ja Valko-Venäjä häviää varsinaisella peliajalla, Slovakia sijoittuu lohkossa neljänneksi.

 

Lohkon ykkösenä oleva USA voittaa lohkon varmasti, jos se saa kaksi pistettä tai enemmän pelistään Slovakiaa vastaan. Jos USA saa vain yhden pisteen ja Suomi tai Venäjä voittaa varsinaisella peliajalla, USA on lohkon kakkonen. Vastaavasti Suomi ja Venäjä tarvitsevat voiton omasta pelistään voittaakseen lohkon, tosin tällöin USA ei saa tosiaan saada enempää kuin yhden pisteen, sillä tasatilanteessa USA:lla on parempi saldo keskinäisistä otteluista.

 

Mikäli Suomi voittaa Venäjän omassa pelissään, ja USA ei voita omaa otteluaan, Suomi tulee sijoittumaan lohkoykköseksi. Jos Suomi häviää ottelun joko varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla, Suomi tulee olemaan lohkon kolmas ja saa vastaansa Ruotsin puolivälierissä. Toinen sija toisi vastaan todennäköisesti Tsekin, ja lohkon voittamalla vastaan asettuisi Sveitsi. Kanadan kohtaaminen ei ole enää mahdollista. Toki jos ruotsalaiset sössivät oman viimeisen pelinsä, Tsekki voi nousta lohkossa ohi, ja tällöin lohkokolmonen kohtaisi Tsekin puolivälierissä.

 

Lisää mm-kisoihin liittyviä kirjoituksia löydät osoitteista:

 

http://santerinassa.blogspot.fi   ja

http://urheiluassa.blogspot.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Aika paljon jossia, ja spekulointia vielä vaatii.

Käyttäjän SanteriKrki kuva
Santeri Kärki

Ainakin riittää jännitettävää viimeiselle kierrokselle. Harmi, ettei lohkovoitto ole enää täysin omissa käsissä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Viis lohkovoitosta. Tässä vaiheessa riittää, että kuolemanpelissä vastaan tulee eurooppalainen joukkue.

Alkuillan rankkareissa näkyi mielestäni Valko-Venäjän maalivahdin kokemattomuus voittolaukausten torjumisessa. Kun ampujina toimivat hyvinharjoitelleet suomalaishyökkääjät, veskarilta näyttivät konstit loppuvan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Aika luottavaisesti katselin Rinteen toimintaa, vaikka kaksi upposikin ylärimasta.