Santerin ässä Ei se oo nii justiinsa..

Tästäkö Tapparan alamäki johtuu?

  • Viime keväänä Tapparalla meni vielä hyvin. Kuva: Santeri Kärki
    Viime keväänä Tapparalla meni vielä hyvin. Kuva: Santeri Kärki

Viime kevään loisto on vain muisto tällä hetkellä, kun Tampereen Tappara rämpii tällä hetkellä pitkässä tappioputkessa. Joukkueen sijoitus on tällä hetkellä niukasti kymmenen parhaan joukossa, mutta riski putoamisesta pudotuspeleistä on tällä hetkellä olemassa. Tapparalla on pelissään useita ongelmia, mutta yhtä ei kukaan ole ilmeisesti ottanut huomioon.

 

Pari mediassa yleisimmin esitettyä mielipidettä heikon menestyksen taustalla ovat maalinteon tehottomuus ja valmentajan kokemattomuus. Molemmissa saattaa olla jollain tavalla totuutta, mutta jos itse peliä katsoo, niin Tappara on vaikuttanut melko hyvin organisoidulta joukkueelta. Ero ei ole niin suuri verrattuna viime kauden peleihin, ainoa ero on vain, etteivät johtotähdet saa kiekkoa iskettyä verkkojen väliin. Puolustuspäähän ei ole mitään ongelmaa.

 

Toisaalta peliä hidastaa tällä hetkellä myös seurajohdon ilmeinen luottamuksen puute valmentajaan. Paras merkki orastavista potkuista on aina tilanne, jossa seurajohto kommentoi medialle "luottavansa valmentajaan". Yleensä tällaisten uutisten jälkeen potkut tulevat viikon sisään. Toimintaympäristö ei siis ole Tapolalle tai pelaajille optimaalinen, sillä huomista ei välttämättä enää tule.

 

Suurin syy alakuloon on kuitenkin: Ville Nieminen.


Viime kauden ylivoimainen liideri joukkueessa poistui täksi kaudeksi Lukkoon. Tapparassa ei koettu, että Niemisellä olisi pelillisesti antaa tarpeeksi joukkueen eteen. Nyt virhe konkretisoituu kuitenkin kentällä - Tapparalla ei ole suurta sydämellään pelaavaa nestoria, jonka teot kentällä antaisivat esimerkkiä alakulossa kyntävälle joukkueelle. Ei ole miestä kopissa, joka omalla johtajuudellaan kasvattaisi jokaista jätkää 10 cm. Ei ole miestä, jonka kyseenalaiset otteet kentällä tai vastaavasti jonka karisma veisi median huomion pois pitkästä tappioputkesta ja alavireisistä tähdistä.

 

Sama mies pelaa nyt Lukossa ja sarjasijoitukset ovat jokseenkin päinvastaiset. Vaikka Nieminen ei pelaa johtavassa roolissa peliajan suhteen, hänen läsnäolollaan on selkeästi ollut positiivinen vaikutus peliin. Nieminen on johtaja isolla J:llä, ja sellainen Tapparalta puuttuu tällä hetkellä. Sen takia valmentaja on kohta tulilinjalla, enkä yllättyisi yhtään, jos penkin päässä olisi uusi mies ennen uutta vuotta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Puheenaiheeseen liittyvää

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset