Santerin ässä Ei se oo nii justiinsa..

Portugali ulkoisti vastuun tuomareille - oikein vai ei?

Portugalin ja Saksan välisestä alkulohko-ottelusta odotettiin etukäteen kiihkeää ja tasaista vääntöä kahden suuren jalkapallomaan välillä. Jo ottelun alussa kuitenkin näkyi, kuinka selvästi Saksa oli edellä ja kuinka paljon valmiimpi se oli peliin. Peli ratkesi viimeistään siinä kohtaa, kun Portugalin lataus (tai turhautuminen) meni yli ja Pepe hommasi täysin turhan punaisen puskettuaan Thomas Mülleria päähän. Tämän jälkeen ottelu meni pelailuksi.

Silti Portugalin leirissä ei tunnustettu millään tavalla tosiasioita. Paulo Benton johdolla miehistö syytti lähes kaikkia muita paitsi itseään. Pääosan syyttelystä sai tuomari, tosin täysin ilman hänen omaa syytään.

1-0 maalissa Portugalin valmentaja väitti tuomarin tuominneen pilkun heppoisin perustein. Mutta onko se tosiaankaan kovin heppoista, jos puolustava pelaaja roikkuu kahdella kädellä usean metrin ajan kiinni hyökkäävässä pelaajassa, joka on vaarallisessa maalintekopaikassa? Rankkarialueella ei tarvitse aina tulla napit edellä jaloille, jotta tuomari voisi antaa pilkun. Tilanne oli selvääkin selvempi paikka, ja vaikka repiminen olisi lopetettu metriä aikaisemmin, pilkku olisi ollut erittäin todennäköinen. Maali meni puhtaasti sen piikkiin, ettei Portugalin puolustus saanut merkittyä tarpeeksi hyvin saksalaisia.

Toinen "tuomarin piikkiin" mennyt tilanne oli Pepen punainen kortti. Pepellä kiehahti täysin yli kun Müller jäi hieman filmaamaan kontaktin jälkeen maahan. Sitten Pepe puski Mülleriä päähän ja soppa oli valmis. Suora punainen portugalilaiselle kuumakallelle ja peli oli taputeltu. Tässä kohtaa Bento vetosi tuomarin antaneen Pepelle punaisen kortin johtuen tämän maineesta ja syytti ylipäätään tuomaritoimintaa siitä, että Pepen maine antaa heppoisia tuomioita. Mutta jos totta puhutaan, niin tilanteessa maine ei ollut se henkilö, jonka pää meni jälkitilanteessa saksalaismiehen otsaan.. Turha punainen ja täysin omaa, ei tuomarin syytä.

Pelillisiin mokiin ei niinkään Portugalin leirissä kiinnitetty huomiota pelin jälkeen. Cristiano Ronaldon loukkaantuminen näkyi, eikä hän ollut parhaassa mahdollisessa terässä. Toisaalta joukkue pelasi palloa jopa epätoivoisissa paikoissa Ronaldolle, minkä myötä moni vaaralliselta näyttänyt tilanne kuihtui täysin kokoon. Lisäksi merkkauspeli puolustuspäässä oli sekaisin useammankin kerran, ja teoriassa tilanne olisi voinut olla pahempikin loppuvihellyksen tullessa. Myös maalivahtipeli jätti kysymyksiä ilmaan, sillä pallo pomppi useammankin kerran vaaralliselle maalintekosektorille.

Portugalin leirissä on nyt peiliinkatsomisen paikka. Tappion ulkoistaminen johtaa siihen, että pelit loppuvat näissä kisoissa mahdollisesti jo alkulohkoon. Muutoksia tulee tehdä ja pää täytyy pitää kylmänä seuraavassa ottelussa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Tuon ja USA - Ghana pelin näyin ei Portugali tosiaan mitenkään välttämättä voita seuraaviakaan pelejä. Saksa sen sijaan pienensi varmaan taas turnauksen voittopotentiaalinsa kertoimia.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Minusta näytti jo pari sekuntia ennen kyseistä rikettä, että kohta vihelletään rankkari. Saksa puristi pelin niin tiukasti Portugalin maalin eteen, ja puolustavia pelaajia suorastaan kasautui palloa pitävän saksalaisen ympärille. Sellainen suma ennustaa jo sinänsä sääntöjenvastaista taklausta, ja nyt riski laukesi portugalilaisten vahingoksi.

Selostaja Tero Karhu totesi aivan oikein, että Christiano Ronaldon rooli on kenttäkoostumuksessa päässyt kasvamaan jo liian suureksi. Satsaamalla Ronaldon vartioimiseen voi vastustaja neutraloida koko joukkueen, jos hieman kärjistetään. Mutta olipa kerran eräs pohjoiseurooppalainen futismaajoukkue, joka sitkeästi halusi pelata kaikki hyökkäyksensä Jari Litmanen -nimisen piilokärjen kautta...

"20 miestä, 90 minuuttia, ja lopuksi todetaan Saksan voittaneen." Ai joo, Pepen häätämisen jälkeen pelaajia oli vain 19, mutta voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Väärinhän se on tuomareita haukkua, he toimivat mallikkaasti.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Noin, Olic avausmaali 11-30 min. helppoa ku heinänteko.

Puheenaiheeseen liittyvää

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset