Santerin ässä Ei se oo nii justiinsa..

Mm-kisojen välieräennakko

Jääkiekon mm-kisoissa on enää kaksi varsinaista pelipäivää jäljellä. Lauantaina 24.5 pelataan välieräottelut Minsk-areenalla, ja sunnuntaina ohjelmassa on pronssiottelu sekä finaalipeli. Jäljellä on enää neljä joukkuetta, joista yksi on Suomen leijonatiimi. Seuraavassa ennakoidaan sitä, miten otteluissa tulee mahdollisesti käymään.

 

14.45

 

Venäjä - Ruotsi


Pysähtyykö suuri ja mahtava punakone?

 

Päivän ensimmäisessä välierässä iskevät yhteen kaksi erittäin kovaa joukkuetta, jotka ovat pelanneet kisoissa toistaiseksi erittäin tasaisesti ja vakuuttavasti. Venäjä ei ole tähän mennessä onnistunut häviämään vielä otteluakaan, Ruotsilla taas on takana vain jatkoaikatappio Kanadaa vastaan. Molempien peli on ollut oikeastaan koko kisojen ajan hyvässä kuosissa, eikä niitä kuuluisia alamäkiä ole tullut kuten toisen välierän Suomella ja Tsekillä. Venäjäkin on onnistunut välttämään ne sudenkuopat, mihin se on yleensä kaatunut, eli yksilöiden sooloilu ja heikko maalivahtipeli.

 

Venäjän onkin näissä kisoissa ollut ylivoimaisesti vakuuttavin paketti. Se ei ole oikeastaan tehnyt juurikaan virheitä ja joukkue on pelannut poikkeuksellisen paljon yhteen. Kenties supertähtien puute on korjannut heikkoudet myös puolustuksessa, sillä Venäjälle ei ole tehty läheskään niin paljoa maaleja kuin aiemmissa kisoissa. Tosin tällä kertaa maalivahtipelikin on ollut superia, kenties jopa kisojen parasta (yhdessä Suomen kanssa). Ruotsikin on pelannut hyvin. Nuoret maalivahdit ovat kestäneet paineet ja toisaalta puutteet puolustuksessa on saatu eliminoitua tiiviillä viisikkopelillä ja vahvoilla hyökkäyksillä. Lisäksi se on ollut kisojen vahvin ylivoimajoukkue lähes 30 % tehokkuudella, minkä lisäksi sillä on toisiksi paras alivoimaprosentti. Alivoimalla paremmin on suoriutunut vain vastustaja Venäjä, joten tässä pelissä erikoistilannemaalit saattavat olla tiukalla.

 

Ennakkoon Venäjä lienee suuri suosikki, sillä se on pelannut tappiotta ja vakuuttavasti. Tosin kuten Suomikin osoitti, ennakko-odotukset voidaan helposti kääntää, kun sarjan luonne on "kerrasta poikki". Ruotsillakin on vahva materiaali, ja jos katsotaan joukkueittain, voisi tämä välierä olla jopa finaali, ellei välierien arvonta olisi mennyt "epäreilusti". Nyt lohkojen ykkönen ja kakkonen kohtaavat tässä pelissä, kun toisessa välierässä vastakkain ovat 3. ja 4. Reilua tai ei, kolme peliä vaaditaan kuitenkin mestaruuteen. Peli numero 2 tulee myös voittaa tällä reissulla, oli vastassa sitten Ranska tai Ruotsi.

 

Tulos: Venäjän voitto ei olisi yllätys. Ei se Ruotsi joka vuos voi finaaliin päästä!

 

18.45

Tsekki - Suomi

 

Tasainen kamppailu

 

Suomen ja Tsekin ottelusta on ennakkoon tulossa erittäin tasainen kamppailu. Molemmat joukkueet onnistuivat lyömään altavastaajina vastustajansa ja pääsevät tähän otteluun käytännössä paineettomassa tilassa. Ottelussa ei ole selvää suosikkia ja oikeastaan molemmilla on samanlaiset lähtökohdat peliin, sillä joukkueet alisuorittivat alkulohkossa ja joutuivat maansa median hampaisiin. Kenties pääseminen mitalipeliin on vähentänyt paineita ja molemmat voivat pelata rennosti.

 

Tsekillä on kenties enemmän kokemusta joukkueessaan, ja tämä voi auttaa heitä tiellä kohti finaalia. Tsekkiläiset tietävät myös miten kukistaa Suomi, sillä 2000-luvun mm-kohtaamiset ovat 9-2 tsekkiläisten hyväksi. Toisaalta EHT-peleissä Suomi on ollut viime vuosina dominoivampi, joten kenties eht-miehiin painottuva joukkue pystyy voittamaan näiden kokemusten kautta. Joka tapauksessa Tsekki tulee olemaan Suomelle haastava ja tasainen vastustaja.

 

Suomella on kuitenkin pari seikkaa puolellaan ennen ottelua. Ensinnäkin, Tsekin pelityyli perustuu tosi usein vastahyökkäyksiin. Eihän se peli pelkästään  vastaan iskemistä tietenkään ole (kuten mediassa usein erheellisesti uutisoidaan), mutta silti, Tsekkien ollessa taitavampia tässä ottelussa he joutuvat enemmän tekemään peliä ja iskemään Suomen tiivistä puolustusta vastaan. Täytyy vain toivoa, etteivät leijonat tee samanlaisia virheitä tässä pelissä kuin Kanadaa vastaan, sillä kiekonmenetykset johtavat tsekkejä vastaan erittäin usein vaaralliseen tilanteeseen. Suomen toinen etu on maalivahtipeli, sillä Pekka Rinne on huomattavasti Alexander Salakia edellä. Jos tsekkivahti pelaa superpelin, niin silloin tilanne tasoittuu. Etu on kuitenkin tässä kohtaa huomattavasti Suomella, ja samalla edulla Suomi onnistui kukistamaan Kanadankin. Kenttäpelaajilta vaaditaan toki onnistumisia ja niitä saattaa olla myös luvassa, sillä enää ei ole niin suuria paineita kuin aiemmissa otteluissa. Nyt jokainen voitto on plussaa. Lisäksi Suomi on ollut kisojen kolmanneksi tehokkain yv-joukkue ja tsekit vasta 10. paras av-joukkue. Pysymällä poissa boksista Suomella on mahdollisuus kurittaa tsekkejä kovalla kädellä!

 

Lisäksi odotamme Olli Jokiselta kolmea onnistunutta syöttöä pelissä. Tähän mennessä hän on keskittynyt lähinnä häviämään kaksinkamppailut kaikkia maita vastaan, sekä antamaan surkeita syöttöjä. Jos päällikkö nostaa tasoa (viimein), saatetaan kakkoskentästäkin saada tehoja irti ilman pomppukiekkomaaleja.

 

Tulos: Leijonat menee finaaliin, sanotaanko 2-3 tai 3-4. Jatkoajalla tai ilman!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.