Santerin ässä Ei se oo nii justiinsa..

Kiitos ja näkemiin, Jarkko Ruutu

  • Jarkko Ruutu Jokerien paidassa. Kuva: JimmyK (Own work) [CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons
    Jarkko Ruutu Jokerien paidassa. Kuva: JimmyK (Own work) [CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Tänään muun muassa Iltasanomat on uutisoinut useista jokereiden tekemistä siirtouutisista. Jarkko Ruudun ura Jokereissa on tullut näiden tietojen mukaan päätökseen. Samalla loppuu luultavasti myös ura huippujääkiekon parissa.

 

Ruutu on aina ollut kiistanalainen pelaaja. Ärsyttävä luonne, joka jauhaa jatkuvasti vastustajille ja tunkee ihon alle. Välillä hän antaa kovia taklauksia ja toisaalta tekee jotain pientä, huomaamatonta kiusaa, joka sai vastustajat raivon partaalle. Moni pelaaja vihasi häntä vastaan pelaamista. Joskus tuli myös ylilyöntejä, toisinaan taas Ruutu saattoi filmata ja jäädä jään pintaan tekemään "futismaista kuolemaa".

 

Jarkko Ruutu on silti saanut paljon urallaan aikaiseksi.

 

Pelilliset ansiot ovat hänen kohdallaan monesti jääneet unohtamatta. Pelaaja ei voi olla aivan täysin taidoton tai tehoton, jos hän on pelannut NHL:ssä peräti 652 peliä. Kovin moni muu suomalainen ei ole tähän pystynyt. Lisäksi Ruudulta löytyy takaata olympialaisista mitaleita, mm-kisojen mitaleita, olympiamitali, World Cup hopea.. Saavutukset ovat erittäin suuret ja ne tulisi ottaa myös huomioon. Ruutu on kuitenkin ollut tärkeä pelaaja omalle joukkueelleen.

 

Niin. Ruutu on ollut tärkeä.

 

Viimeiset kaudet Ruutu on valitettavasti jäänyt hieman pelin kehityksestä jälkeen. Nykysäännöt eivät suosi sikamaista rouhijaa, toisaalta myös ikä on väistämättä näkynyt otteissa. Kun pelaaja on 39 vuotta eikä hänen taitotasonsa ole kuitenkaan ollut tasoa Peltonen/Selänne milloinkaan, näkyy se väistämättä otteissa. Jokereissakin tuli vilttikomennuksia vähän väliä, joten KHL:stä poisjääminen ei sinänsä yllättänyt. 

 

Seuraavalla kaudella olisi jopa odotettavaa, ettei Ruutu enää pelaa Suomessa huipulla. Toki joku joukkue saattaa ottaa hänet markkina-arvon takia (HIFK tulee mieleen, ehkä joku Blues tai Lukko). Pelillisesti Ruudusta ei ole kuitenkaan enää arvoa.

 

Kiitos Jarkko hienosta huippu-urasta. Mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan, kuten kävi Sami Kapaselle ja Ville Peltoselle. Näin käy myös Teemu Selänteelle. Joka tapauksessa, Ruutu kuuluu suomalaisten kiekkosuuruuksien joukkoon yhtenä aliarvostetuimpana pelaajana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Värikäs tyyppi. Ei tule jäämään kuitenkaan ikävä, eikä Jarkko Ruutu tule nousemaan isoihin tähtiin meillä. Veljensä tullee...

Ongelma on ollut epäurheilijamainen suoritus vuodesta toiseen.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ihan hyvä tuoda esiin se, että Jarkko Ruutu on saanut kiekkoilijan urallaan paljon muutakin aikaan kuin jäähyminuutteja ja niihin liittyneitä käsittämättömyyksiä.

Pätkä Wikipediasta: "Kausi 1997–98 oli sitä vastoin kuitenkin menestyksekäs, sillä HIFK voitti mestaruuden 15 vuoden tauon jälkeen. Pudotuspeleissä seura voitti jokaisen ottelunsa, ja Ruutu teki näissä yhdeksässä pelissä peräti seitsämän maalia."

Kuka olisi muistanut?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Jarkko_Ruutu

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Jäähyminuutit ja otteluista ulosajamiset joissa hän lienee kärkipäässä molemmissa liigoissa joissa pelannut on, eivät tule reilusta pelistä.

Esim. Esa Keskinen joka oli täydellinen pelimies, sai uransa päätyttyä kunnioitetun pelaajan maineen.

Ruudun lempinimikin on siimahäntäinen eläin. Jostain sekin kertoo.

Värikäs pelaaja, kuten sanottu hän todellakin on.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Eiköhän Ruutu ole siltansa polttanut Hifk:n ja Bluesin suuntaan...
Ainut voisi olla Valtosen perässä Sporttiin tai jostain kumman syystä Pelicans...