Santerin vuoro Ei se oo nii justiinsa..

Suomelta maalirikas avaus olympialaisissa

Leijonat avasivat viimeinkin pelinsä olympialaisissa kohtaamalla Itävallan torstain aamuottelussa. Pelistä tuli oikea maali-iloittelu, jonka Suomi voitti lopulta 8-4. Suomen peli antoi paljon positiivista, mutta myös mietittävää jäi.

 

Suomen hyökkäyspeli oli positiivinen yllätys. Joukkueelta löytyi hyvin juonikkuutta ja koko rintama onnistui luomaan peliä Itävallan päädyssä. Toki tasoero on selvä, mutta Suomi ei sukeltanut kuten yleensä on tehnyt avauspeleissään, joten tässä mielessä alku oli positiivinen.

 

Suomen ykkönen esitti väkevää peliä läpi koko pelin. Granlund oli suorastaan maaginen ja hänen lättysyöttönsä olivat uskomattomia, sanottiin mitä sanottiin. Barkovilla oli myös hyvin käsiä ja toisaalta hän teki paljon sitä likaista työtä. Ykkönen toimi vauhdikkaasti myös Selänteen ja Jussi Jokisen kanssa. Neloskenttä oli myös hyvässä vireessä, lisäksi Kontiolan kenttä väläytteli vähän väliä. Suomen kakkonen oli melko suoraviivainen ketju, eikä esittänyt ihmeitä. Tämän ketjun hyökkääjät voisi laittaa Suomen jarrukentäksi. Etenkin Olli Jokinen tuntui olevan vähän väliä pihalla. 

 

NHL-puolustajat eivät juurikaan vakuuttaneet vielä. Määttä pelasi hyvin, tosin otti pari miinusta. Selkeästi huomasi, että pojat ovat vielä hieman aikaeron jäljiltä sekaisin. Toisaalta isoon kaukaloon tottuminen ottaa aikansa. Maalissa Tuukka Rask tuntui hieman jäykältä eikä hänkään missään nimessä vakuuttanut. Nyt on Lehtosella ja Niemellä mahdollisuus nousta esiin.

 

Seuraavassa pelissä suomalaisten pitää olla paremmin hereillä ja tottua kaukaloon. Norjan voittamalla voidaan hakea ainakin parhaan lohkokakkosen paikkaa, mikä takaisi suoran pääsyn puolivälieriin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Oli aika hyvä avausmatsi Suomelle kyllä. Sopivasti virheitä ja onnistumisia videolta kelattavaksi. Peräpäähän tarvitaan paljon paremmat stefat huippumaita vastaan ja kuten töllössä jo Ketola kommentoi, vielä nopeampia ratkaisuja hyökyaaltoon.

Jos tässä nyt vähän ennustan, niin lohkot näyttävät siltä, että Suomi saa puolivälierään vastustajaksi tsekit. Tai jenkit, joka on ehkä vähän huonompi vaihtoehto, ottaen huomioon heimoveljien ajoittaisen ongelman amerikkalaisen aggressiivisuuden kanssa.

Keijo Räävi

Leijonilta hyvä avaus koska verkot laitettiin tötterölle heti. Jääkiekko kun sattuu olemaan maalintekokilpailu ja 8 maalia saattaa olla ihan maksimi jopa Ruotsille.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Selkeästi huomasi, että pojat ovat vielä hieman aikaeron jäljiltä sekaisin."

Aikaero lienee kaksi tuntia?

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

?
Keskimäärin lähempänä kymmentä tuntia, riippuu miltä puolelta Pohjois-Amerikkaa tulee.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No niinpä totisesti. Suomen maajoukkue joudutaan kaapimaan kokoon globaalilla tasolla.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen Vastaus kommenttiin #6

No, kun kerrankin matkustat jenkkilään ja takaisin, niin luissasi tunnet.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

Tiedän kyllä. Olen tarpeeksi reissaillut ja matkustanut jopa maailman ympäri vajaassa viikossa itään päin lennellen. Jenkkeihin päin matkustaminen on vielä aika helppoa kun aamupäivällä lähtee ja saapuu iltapäivällä perille. sama koskee Aasiasta paluuta Suomeen. Toisin päin on paljon hankalampaa.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Ihan selvästi Timonen ainakin kaatui voimakkaaseen päinajoon aikaeron takia.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Tämä oli vasta yksi peli. Ensimmäinen todellinen mittari Suomen joukkueen kyvyille tulee olemaan sunnuntain Kanada-ottelu. Tami Tammisen sanoin: "Win the right games".

Norjaa vastaan voi tulla nihkeä peli, sen osapuolten eiliset otteet osoittivat.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Hyvin meni Norja-peli. Luottavaisin mielin Kanada-otteluun. Jälleen kerran Suomella on olympialaisiin hyvä Joukkue ja pelihuumori.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Sunnuntain pelin jos häviää seuraavasta tulee se, jossa määritellään kaikki.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

US: "Naisten jääkiekko voi olla vaakalaudalla, kun olympiakomitea harkitsee tulevien talviolympialaisten lajivalikoimaa. Syynä on maajoukkueiden irvokkaaksi muodostuneet tasoerot.

Eroista kertovat jo Sotshin avauskierroksen maalivahtien torjuntaprosentit: Suomen Noora Räty torjui USA-pelissä 40 kertaa, Sveitsin Florence Schelling jopa 64 kertaa."

Miesten ottelussa Itävallan päätyyn tuli laukauksia 52. Onko miestenkin jääkiekkoilun asema nyt vaakalaudalla?

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Jumankauta että joillekin ukkeleille on vaan kovat palat nämä naiset. Säälittävät käppänät.