Santerin ässä Ei se oo nii justiinsa..

Räikkönen olisi saanut potkut

Kimi Räikkönen on ajanut jälleen formula ykkösissä hyvän kauden, ollen tällä hetkellä mm-sarjassa vahvasti mukana taistelussa toisesta sijasta. Miehen käytös on kuitenkin viime kausina ollut välillä ala-arvoista. Jos Kimi olisi töissä samoissa paikoissa kuin tavallinen duunari, olisi hän päätynyt jo kilometritehtaalle.

 

Moni Kimi-fanaatikko vetää varmasti herneet nenään tästä. Mutta tosiasiahan on se, että mies itse on duunari ja Lotuksen herrat ovat pomoja. Pomolle ei haistatella päin naamaa. Eikä muillekaan tallitovereille. Heitä ei myöskään käsketä olla hiljaa kilpailun aikana. Kimin Intian kilpailun toiminta on täysin ala-arvoista, eikä hän vaikuta sitä myöskään katuvan. Tämmöinen kaveri ei sovi lajiin, missä pelataan joukkueen (tallin) puolesta. Vauhtia tai ei, minä en häntä palkkaisi.

 

Toisaalta myös vauhti on viime kilpailuissa puuttunut. Tallitoveri on kepittänyt miehen 100-0. Syykin on selvä - Grosjean harjoittelee simulaattorissa ja salilla, tekee töitä auton eteen ja kehittää myös omaa henkistä puoltaan. Kimi vain on, ei edusta tallia eikä tee mitään ylimääräistä tehtaalla. Luontainen lahjakkuus ei riitä, jos sitä ei jalosta.


Toivon Kimille kaikkea hyvää ensi kaudella Ferrarilla. Mutta en myöskään ihmettele, mikäli mono jossain vaiheessa heiluu toistamiseen. Jos ei tee töitä, niin ei saa myöskään leipää syötäväksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Simo Suutari

Roskaa !! Lotus tallin tallipäällikkö on itse sanonut että Räikkösen palkkaaminen oli riski joka osoittautui lottovoitoksi. Vaikka julkisuudessa moni arvostelee Räikkösen käytösää, ei silti kukaan halua talliinsa robotteja joista kukaan ei ole kiinnostunut. Räikkönen kerää median ympärilleen ja tuo mediassa näkyvyyttä, josta Lotus ilman Räikköstä olisi vain voinut haaveilla. Ja katsotaanpa tätä 100-0 tilannetta: Räikkösellä pisteitä 183, Grosjean 102. Unohtui myös Grosjeanin täysin älyttömät kolaroinnit ja Räikkösen uskomaton pisteputki, ennätysnousut kärkikuusikon takaa sekä tällä hetkellä 3. tila MM taulukossa. Ferrarin potkut johtui täysin surkeasta autosta ja Alonson Santander 20 miljoonan rahapanoksesta. Lisäksi Santander maksoi Räikkösen parin vuoden palkat.

Käyttäjän SanteriKrki kuva
Santeri Kärki

Palkkaamalla Räikkösen Lotus saavutti ylimääräistä mediahuomiota. Räikkönen on myös ajanut hyvin ja tuonut tallille paljon pisteitä. Mutta enemmänkin olisi voinut tulla - jos Kimi olisi vaikkapa vaivautunut simulaattoriin useammin, olisi hänen aika-ajosuorituksensa voineet parantua (tai ainakin auto olisi voitu saada paremmaksi) ja täten myös pisteitä voisi olla enemmän.

100-0 tilanne koski vain viimeaikaisia osakilpailuja - koko kauden tuloksissa Räikkönen on edellä. Grosjean ei vaan ole viime aikoina kolaroinut, hän on kehittynyt, koska hän on panostanut kehitykseen, toisin kuin Kimi.

Ferrarin potkut johtuivat Räikkösestä ja hänen haluttomuudestaan tehdä töitä joukkueelle sekä kehittyä. Massahan voitti hänet siellä ja Ferrari taisteli mestaruudesta loppuun asti.

Seppo Hildén

heh, mitäs Santeri luulee, että Räikkönen olisi hävinnyt potkuista? Palkanmaksu olisi loppunut, vai?

Katoppa Santeri kun se Lotus on ajattanut sitä tähän marraskuuhun asti ilman palkanmaksua. Luuletko että Lotus olisi antamassa tällaiselle kaverille, joka omilla rahoillaan raahautuu työpaikalleenkin ympäri maailmaa, potkut?

Pitäisi Santerin vähän ottaa asioista selvää ennenkuin shaibea alkaa kirjoittamaan.

Vai eikös tamperelainen yhteiskuntatieteiden opiskelija ymmärrä mitä työläisen oikeus palkkaan tarkoittaa. Ainakin 1918 siellä se ymmärrettiin ja oikein aseisiinkin tartuttiin. On tainnut Santerilla jäädä historian kurssit käymättä.

Käyttäjän SanteriKrki kuva
Santeri Kärki

No johan on provosoiva kommentti! Mutta vastaan toki asiallisesti.

Kimi Räikkönen ei tosiaan ole saanut palkkojaan ajallaan, mikä on hyvä tekosyy esimerkiksi jättää ajamatta tai antaa julkisuudessa lausuntoja, joissa työnantaja esitetään negatiivisessa sävyssä. Mutta kunnon työntekijä ei haistattele omalle työnantajalleen, vaan hän voi esittää rakentavaa kritiikkiä tai pitää suunsa kiinni tällaisissa tilanteissa.

Simo Suutari

Niinpä niin:
http://www.uusisuomi.fi/urheilu/63727-lotuksen-oud...

Oliko se Räikkösen käytös niin ala-arvoista. Kuten kirjoituksessa todetaan: Räikkönen pelasti Lotuksen.