Santerin ässä Ei se oo nii justiinsa..

6. päivän ennakko: Jatkuuko Suomen voittoputki?

  • Tunnetta ei tule illasta puuttumaan. IIHF
    Tunnetta ei tule illasta puuttumaan. IIHF
  • 6. päivän ennakko: Jatkuuko Suomen voittoputki?
  • Raanta piti nollat debyytissään. IIHF
    Raanta piti nollat debyytissään. IIHF

Itävalta - Saksa - Onko jo Saksan vuoro voittaa?


Saksa on pelannut näissä kisoissa fantastisia pelejä häviten kaikki yhdellä maalilla. Suomea vastaan sentään tarttui plakkariin yksi piste. Maa on tehnyt juuri sitä mitä siltä odotettiin eli piinannut isompiaan loppuun asti. Pienellä onnella sen tilanne lohkossa voisi olla aivan toinen ja se voisi taistella jopa jatkopaikasta. Nyt peli on kuitenkin tärkeä, sillä säilyminenkään ei ole vielä 100 % varma. Tosin tippuminenkin on epätodennäköistä, sillä Latvian tai Ranskan voittamalla paikka 7 joukossa alkaisi olla plakkarissa. Itävallalle peli on sinänsä

tärkeä, että se pelaa vielä sijoituksesta top5:een lohkossaan ja se totta kai on aina plussaa joukkueelle. Takana on myös ensimmäinen voitto, mikä saattaa vähän vähentää putoamispeikkoa ja sitä myöten vähentää painetta. Saksa on ennakkosuosikki ja sillä on paljon paineita, joten pelissä voidaan nähdä jopa yllätyksiä. Siihen tosin tarvitaan parempaa maalivahtipeliä, sillä aiemmissa peleissä Itävallan verkkoon on uponnut kiekkoja luvattoman helposti.

 

Tulos: Saksa pitää pintansa, 3-4.

 

 

Slovenia - Sveitsi - Kestääkö ennakkosuosikki paineet?

 

Sveitsi joutuu ensimmäistä kertaa näissä peleissä lähtemään peliin ennakkosuosikin asemasta. Tähän mennessä sillä on ollut helppoa, sillä sen peli on ollut paineetonta ja se on ollut yllättäjä. Slovenian materiaali on tosin kapea jopa Sveitsin aliarvostettuun rosteriin nähden, joten voittoon tarvittaisiin huikeaa maalivahtipeliä ja paria onnekasta pomppua. Sveitsillä taas maalivahtipeli on toiminut hyvin ja Gerber sekä Berra ovat omasta roolistaan suoriutuneet kelvollisesti.

 

Tulos: 2-5, ennakkosuosikki ei murru.

 

USA - Suomi - Jaksaako USA toisen kovan pelin?

 

USA kärsi 7.5.2013 kirvelevän 5-3 tappion Venäjää vastaan. Pelin alussa joukkue oli väkevästi mukana ja sai luotua vaarallisia tilanteita, mutta toinen puolikas meni aivan yhteen maaliin, eikä tasotusmahdollisuuksia ollut. Toki taustalla on myös Venäjän herääminen, mutta ehkä USAllakin jollain tapaa painaa pitkä kausi jaloissa, toisaalta myös rosterin kokemattomuus vaikuttaa. Maalivahti Bishop oli myös erittäin epävarma, joten luotto siihenkään ei liene kunnossa. Vaihtopenkillä ei myöskään ole laittaa kuin yksi junnuliigan maalivahti ja yksi AHL-mies, joten sille puolelle ei oikein variaatiota ole. Maalivahtiosaston kapeus voi kaataa jopa koko joukkueen, etenkin jos Bishop pelaa toisen huonon pelin putkeen. Tim Stapleton pelasi hyvin Venäjää vastaan, pari muutakin pelaaja osoitti, että voivat olla vaarallisia.

 

Suomen osalta tilanne on toisenlainen maalivahtiosastolla, sillä heillä on laittaa maaliin tulikuuma maalivahti, johon koko joukkue luottaa. Penkillä on myös Joni Ortio, joka pystyy pelaamaan tarvittaessa huipputasolla eikä hänelläkään mitään susisurkeaa iltaa ole miesmuistiin ollut. Joukkuehan on tällä hetkellä täysin ykköskenttänsä varansa, mutta USAa vastaan on kokeiltu uusia ketjuja (Uutinen täältä). Mikäli Suomi saa useamman ketjun toimimaan USAa vastaan, on meillä paljon parempi mahdollisuus hakea voittoa. Nyt ei välttämättä yksi ketju riitä, sillä vastassa on loppujen lopuksi pelillisesti viisas joukkue, joka pystyy varmasti sumputtamaan yhden ketjun pois vaarallisilta paikoilta, etenkin kun heillä on viimeinen vaihto-oikeus ns. "kotijoukkueena". Jos muutkin ketjut heräävät, ei Suomen tulisi olla ainakaan paljoa USA:a perässä.

 

Tulos: 3-2, USA katkaisee Suomen putken. 

 

 

Norja - Ruotsi - Mentaalisesti tärkeä peli

 

Norja otti Kanadalta reippaasti pataan (6-1, kun kirjoitan tätä), joten sekin palautettiin lohkon kärjestä maan tasalle. Kukaan ei tietenkään olettanut, että he voittaisivat kaikki pelinsä, mutta silti tulos on aika karu. Ruotsille peli on mentaalisesti tärkeä, sillä heidän aikaisemmat pelit ovat olleet nihkeitä ja varmasti joukkueen omat ja toisaalta myös kotiyleisön paineet alkavat kasvaa peli peliltä. Jos ei Norjaa vastaan pystytä mättämään rumia lukemia, niin kritiikki voi yltyä kovaksi. Toisaalta jos Ruotsin yksilöt eivät herää, he asettavat itselleen varmasti kovat paineet tuleviin peleihin.

 

Tulos: 2-5, ketsuppipullo aukeaa..

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.